Stop met Coachen aub!

2018 is het jaar van beter samenwerken! Co-creaties, co-working zijn geen modewoorden voor start-up initiatieven. Het zijn noodzakelijke opstellingen om binnen je eigen organisaties terug een teamgevoel te krijgen!

Tegenwoordig omringen we ons overal met coaches die ons begeleiden naar een betere versie van ons zelf: een life-coach, een mental coach, een food-coach, een business coach, loopbaancoach, personal coach, e-coach, stress coach (bezorgt die je dan stress?), burn-out coach, relatie coach, slaap coach…

Op zich is er niets mis mee om externe hulp in te roepen om een verandering te verwezenlijken.

De valkuil van coachen is dat het start vanuit een individu en niet vanuit een geheel. Voor organisaties is het een voor de handliggende oplossingen om bij het minder presteren van een teamlid een coach in te schakelen om die persoon “beter” te maken.
Na een 3-tal sessie valt het verdikt: hij/zij past niet meer in onze organisatie of hij/zij moet anders worden ingeschakeld

Ooit geweten dat een sportploeg top geworden is door enkel individueel te trainen?

Ik ben een enorme voorstander om organisaties zo wendbaar mogelijk te maken. En met wendbaar bedoel ik zowel naar de klanten als naar de medewerkers toe. Onze huidige economie en maatschappij verwacht ook dat organisaties wendbaar zijn om succesvol te blijven. Wij zijn nu eenmaal niet meer tevreden met het antwoord van gisteren.

Alleen is de oplossing van een minder draaiend team niet om individueel te coachen.
We hebben leiders nodig!
Leiders die perspectief bieden, die mensen inspireren om SAMEN aan een doel te werken. Leiders die ervoor zorgen dat er een juist kader gecreëerd wordt waarin elk individu zijn/haar talenten maximaal kan benutten.
Leiders die durven zeggen wat de essentie van de organisatie is, die niet afwijken van waarden en normen om een individuele tegemoetkoming te doen. Leiders die durven veranderen in functie van het team en niet in functie van één enkel teamlid.
Leiders vormen een team, creëren de visie, bedenken de strategie en weten vooral een team te inspireren om in eerste plaats te kiezen voor het groepsresultaat.
Weg met de ego’s, weg met de privileges en weg met de “ik heb er recht op want…”-argumenten.

Expeditie O gelooft enorm in de kracht van een team, vertrekkend vanuit een duidelijke visie & missie en dat georganiseerd wordt door gemeenschappelijke waarden en normen.
Wij helpen organisaties om de vertaalslag te maken van de missie, visie zodat elk teamlid weet waarvoor men zich dagelijks inzet.

Vervolgens bieden we een klare kijk op talenten en persoonlijkheden en bekijken samen met onze klanten hoe die talenten kunnen ingezet worden ten dienste van de organisatie.

En als daarin duidelijkheid is, dan pas starten we te coachen.

Riet De Sadeleer
Co-founder Expeditie O

Recommended Posts